Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
23.7.2018, Jan Vítek, aktualita
Microsoft se už poněkolikáté pochlubil, že jeho operační systém, který byl představen už před téměř třemi lety, pracuje na necelých 700 milionech zařízení. A to měl Microsoft tento milník překročit už dvakrát.
Deluxa (225) | 25.7.201814:50
Z 10ky urobili jeden obrovsky pocitacovy spyware vo vasom PC. Presne tak sa totiz system sprava ak zacnete nieco radikalne menit pripadne vypinat a zapinat v nastaveniach, sluzbach a registroch. Sluzba Windows Update je nadherny priklad spywaru. Po restarte alebo po urcitom casovom cykle si to kontroluje neznamym poctom viazanych sluzieb a svojvolne si meni nastavenia administratora a podmienky updatu. Nechcel som tomu verit pokial som sa sam nepresvedcil. Nic take fasisticke som v zivote na predchazdajucich verziach nevidel. Dielo bolo dokonane....
Odpovědět0  0
batmaster (699) | 23.7.201811:20
Pro starší lidi je W10 opravdu nevhodný. ­(alespoň zatím­)

Kolik já musel řešit telefonátů po každém větším upgradu, kdy se změní uživatelské rozhraní. Starší lidé jsou na něco zvyklí a pokud jim to změníte, nebo se jich začnete ptát otázky typu ­"Zapnout reklamní ID­", skončí to pro ně ­"nefunkčním počítačem­". ­(Radši na to nesahám, nevím co to po mě chce, zmizelo mi tlačítko ­"Vypnout­" a pod.­)

Sedmičky byly v tomto ohledu rozhodně lepší.

(PS: osobně mám kde to šlo W10)
Odpovědět2  2
Pavel Matějka (1672) | 23.7.201810:12
kdo chtěl upgradovat, upgradoval. Teď jsme ve stadiu přirozené obměny počítačů ­- přičemž desktopy dnes běžně vydrží šest let. A pořád se najdou uživatelé, které nějaký hater přesvědčí, že desítky nefungují a nedá se na nich pracovat, a nainstaluje jim na nové železo sedmičky.

Další vlna přechodů na desítky přijde s koncem podpory sedmiček, až budou upgradovat firmy, které jsou obvykle konzervativní a neupgradují, dokud opravdu nemusí. Možná to už pomalu začíná ­- mírně stoupá počet prodaných PC.
Odpovědět0  0
Jirka-77 (1169) | 23.7.201811:01
Přesvědčit někoho že w10 nefunguje není správný přístup, spíš jen snažit se říct nezaujatě znalosti o něm a taky že názory jsou hodně různý. Každá jiná věc má svý výhody a nevýhody ať je to OS, nebo odrůda jablek a konkrétní výběr není daný jen nějakým obecným porovnáním, ale kdo čemu dá vyšší a nižší důležitosti. Já osobně bych si dnes na nový PC dal w7.
Odpovědět2  2
DarkRichelieu (1240) | 23.7.201811:14
Tak největší důvod proč lidi masivně nepřecházejí na win 10 je jeho špionské pozadí a je úplně jedno co si všechno vypnete nebo povolíte, prostě je to terminál NSA :D U win 7 bývají problémy s ovladači na nový hardware a bude to jen horší. Na novém PC bych win 7 nedoporučil nikomu.
Odpovědět1  3
tombominos (1356) | 23.7.201821:20
"A pořád se najdou uživatelé, které nějaký hater přesvědčí, že desítky nefungují..­"
On se vzdycky najde pitomec, treba jako Vy, ktery bude mlit neustale blbosti pantem, ze Win10 je ­'lepsi­' OS.
:)
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.